пʼятницю, 11 травня 2018 р.


’’Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино’’

 9 травня Україна відзначає велике свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.. Цього дня традиційно зустрічаються фронтовики, покладаються вінки до обелісків.

         Вже минуло 73 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною – ціною крові і сліз. Вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу Батьківщину. З кожним роком їх невблаганно стає все менш і менш...
         Взагалі перемога над фашизмом — це особлива подія в історії всього людства, яка вплинула на долі країн та народів, визначила подальший розвиток сучасного світу. Але людські жертви, що були покладені на вівтар перемоги, приголомшують — це десятки мільйонів. Та якою колосальною була її ціна — протилежний результат війни став би катастрофою планетарних масштабів.
         Всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті народів, і спомин про них передаватиметься з покоління в покоління. Подвиги, здійснені нашими воїнами і трудівниками тилу, зробили їх героями. За кожним з них — людське життя, яскраве і талановите, безжалісно обірване у розквіті сил. День Перемоги — справді всенародне свято, яке свідчить, що ніхто з них не забутий і ніщо не забуто. 
         Традиційно 9 травня біля обеліску зібрались жителі села Борохів, щоб дати свою шану тим, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя не відступив і пожертвував собою заради світлого майбутнього для своїх дітей.






Немає коментарів:

Дописати коментар