понеділок, 22 лютого 2016 р.

                                                     ...Мамочко, вибач за чорну хустину
                                                              За те, що віднині будеш сама
                                                              Тебе я люблю. I люблю Україну
                                                              Вона, як і ти, була в мене одна.

Оксана Максимишин-Корабель

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
Щоб віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати пам’ять полеглих, педагог організатор Тетяна Максимчук спільно з бібліотекарем Тетяною Салєй провели годину патріотизму "Революція Гідності та Свободи".
 Захід розпочали виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання. Всі присутні, переглянувши фільм про Майдан, згадали події тих трагічних та доленосних днів, а з уст учнів прозвучала поезія сучасних авторів, що висвітлює трагічні події, які відбувалися на Майдані 2014 року.

 До даного заходу бібліотекарем була підготовлена тематична виставка літератури – «Небесна сотня – то в серцях вогонь».
«...Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.» такими словами бібліотекар завершила захід і побажала усім присутнім МИРУ НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ!


Немає коментарів:

Дописати коментар