середу, 7 грудня 2016 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня 
День боротьби зі СНІДом було започатковано Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1988 році. Цього дня в багатьох країнах світу з метою привернути увагу до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини проводяться численні суспільні акції та благодійні концерти. 

Першу смерть від ВІЛ/СНІДу в Україні було зареєстровано того ж 1988 року, а вже в 1990-му було створено мережу центрів профілактики та боротьби з цією страшною хворобою. 
Згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров’я України, протягом першого півріччя 2011 року на території держави було зареєстровано близько 17 000 нових випадків зараження ВІЛ/СНІДом – кількість, яка дорівнює населенню середньостатистичного українського райцентру. Наразі кожний сотий українець хворий на синдром набутого імунодефіциту або є носієм ВІЛ.
Сьогодні Україна посідає друге місце в Європі і п’яте у світі за темпами поширення вірусу імунодефіциту людини. З метою профілактики хвороби та допомоги хворим було створено кілька благодійних фондів, найвідоміший з яких – фонд «АНТИСНІД» Олени Пінчук.
Офіційним символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром у 1991 році.




Немає коментарів:

Дописати коментар