вівторок, 20 лютого 2018 р.

День Небесної сотні


   Сьогодні, 20 лютого, для багатьох українців пам'ятний день. В цей день згадують подвиг Героїв Небесної Сотні, які брали участь у Революції Гідності 2013-2014 рр.
Варто відзначити, що пам'ятний день встановлений указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року.
Що відбулося 20 лютого 2014 року
В цей день під час Евромайдану на Інститутській вулиці в Києві силові підрозділи режиму побіжного президента України Віктора Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день число жертв досягло ста чоловік.
20 лютого о 22:17 Верховна Рада прийняла постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України", ряд представників влади заявили про перехід на бік народу.
Що таке "Небесна сотня"
В подальшому всіх протестуючих, які загинули під час Евромайдана і в період з 18-22 лютого, назвали "Небесної сотнею". 21 лютого 2014 офіційні влади України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Евромайдана. В цей день на Майдані відбулося прощання з загиблими героями, яких у жалобних промовах назвали "Небесної сотнею". Під час прощання з загиблими звучала траурна пісня "Плине кача", яка стала гімном "Небесної сотні".

"МИ ПАМ'ЯТАЄМО"


Немає коментарів:

Дописати коментар